GEZICHTS VORMEN

Met een eenvoudige trukje kan men makkelijk de gezichtsvorm bepalen.
  1. Ga recht voor een spiegel zitten waarin het volledige gezicht te zien is. Kam de haren strak naar achter zodat goed de contouren van het gezicht te zien zijn.
  2. Blijf recht in de spiegel kijken en tekent de contouren van het gezicht op de spiegel. Gebruik hiervoor bv. een lippenstift of oogpotlood.
  3. Wanneer men nu wat afstand neemt, kan de vorm van het gezicht bepaald worden. Een gezicht kan iets meedragen van verschillende vormen, kiest dan de vorm die het best past bij het gezicht.
  Virtueel kapsels uit proberen?
Klik hier
virtueel kapsel
Nadat de gezichtsvorm is bepaald, kijk dan verder voor de omschrijving en tips.
OVAAL VIERKANT ROND RECHTHOEK HARTVORM PEERVORM DIAMANTVORM

ovaal gezicht

OVAAL

De kaaklijn is slechts iets nauwer dan de breedte van je gezicht ter hoogte van de slapen.
Vaak beschouwd als de ideale gezichtsvorm!


WEL DOEN:
Een ovaal gezicht? Dan heb je keuze te over. Bij deze 'perfecte' gezichtstrekken past werkelijk bijna elk kapsel. Kort, halflang tot lang… het gezicht is evenwichtig gebouwd en past bij elke lengte. Draag de haren uit het gezicht weg (naar achter in een staart, opgestoken,…) zodat de trekken het best uitkomen.
NIET DOEN:
Vermijd kapsels waarbij de haren naar voor worden geknipt en afgewerkt. Het gezicht zal door de haren verborgen worden en kan het zelfs iets boller doen lijken.

Terug naar boven

vierkant gezicht

VIERKANT

Een brede hoekige kaaklijn waarbij de jukbeenderen en voorhoofd dezelfde breedte hebben.


WEL DOEN:
Eerder vierkant gezicht, dan zal een kort tot halflang kapsel perfect passen, vooral met veel beweging rond het gezicht. Een laagjes kapsel of een asymmetrisch kapsel zal de eerder strenge trekken van het gezicht verzachten. Draag het tot net boven of net onder de kaaklijn.
NIET DOEN:
Lange haren zullen je jukbeenderen benadrukken. Vermijdt kapsels geknipt tot net op de kaaklijn.

Terug naar boven

rond gezicht

ROND

Een vol gezicht met ronde kin en haarlijn. Het breedste punt van het gezicht situeert zich ter hoogte van de wangen en de oren.


WEL DOEN:
Een rond gezicht staat fantastisch met een eerder kort ofwel een lang kapsel, tot onder de kaaklijn. Korte kapsels met volume helemaal op het hoofd staan ook zeer goed. Dit volume wordt bereikt door de haren op het hoofd in laagjes te knippen. Deze haren kunnen dan in piekjes recht gezet worden terwijl de andere haren dicht bij het gezicht in vorm worden gebracht. Op die manier zal het gezicht minder rond en smaller lijken.
NIET DOEN:
Vermijd heel korte kapsels! Ronde kapsels met de haren geknipt tot aan de kaaklijn zullen het gezicht ronder doen lijken. Dit is ook het geval met kapsels met volume ter hoogte van de oren.

Terug naar boven

rechthoekig gezicht

RECHTHOEK

Een lang gezicht waarbij de kaaklijn quasi even breed is als het voorhoofd. Vaak in combinatie met een hoog voorhoofd en vrij smalle kin.


WEL DOEN:
Bij een rechthoekig gezicht passen korte tot halflange kapsels het best! Een kapsel in laagjes is gegarandeerd een echt succes, gezien de lagen een zekere zachtheid zullen toevoegen aan de eerder strakke gezichtstrekken. Wilt men de haren strak naar achter dragen, doe dit dan met een zijscheiding.
NIET DOEN:
Lange haren zullen het gezicht nog langer laten lijken.

Terug naar boven

hartvormig gezicht

HARTVORM

Het gezicht is het breedst ter hoogte van de slapen en versmalt naar de kin toe.


WEL DOEN:
De lengte is zeer belangrijk bij een hartvormig gezicht. Kies een kapsel met een lengte tot onder de kin, het staat gegarandeerd het best. Het kapsel mag ook wat volume hebben, vooral op plaatsen waar het gezicht smaller is.
NIET DOEN:
Korte kapsels die de nadruk leggen op het bovenste deel van het gezicht doen het gezicht vaak veel te bol lijken bovenaan en te smal onderaan.

Terug naar boven

peervormig gezicht

PEERVORM

Het omgekeerde van het hartvormige gezicht: een dominerende kaaklijn die versmalt naar de kaak toe.


WEL DOEN:
Kapsels die veel volume hebben ter hoogte van de slapen en op het hoofd, zullen een symmetrie creëren met de kaaklijn. Perfect dus! Wanneer men de haren achter de oren draagt, zal alle aandacht gaan naar de ogen gaan.
NIET DOEN:
Lange, volle kapsels vestigen alle aandacht op de kaaklijn. Vermijd veel volume helemaal op het hoofd en ter hoogte van de kaaklijn.

Terug naar boven

diamantvormig gezicht

DIAMANTVORM

Een kruising tussen het hartvormige en het ovale gezicht. Het breedst aan de jukbeenderen even smal ter hoogte van het voorhoofd en de kaaklijn.


WEL DOEN:
De meeste kapsel passen bij jouw gezicht! Wilt men de kin wat voller laten lijken, dan kies men het best een kapsel met een haarlijn tot net op de kaaklijn.
NIET DOEN:
Vermijd te veel haar in het gezicht. Zo zal men de mooie gezichtstrekken verbergen.

Terug naar boven