NEDERLANDSE HAARMODELIJN HERFST/WINTER 2013/2014
TRENDS 2012   NEDERLANDSE HAARMODELIJN   ARCHIEF  

Connect

Connect staat voor verbinding van het uiterlijk en het innerlijk: Look good, feel good! De haarlijn ‘Connect’ bestaat uit korte, trendy kapsels. Ook de kleur schakelt mee met het seizoen, naar een warmere en donkerdere tint zoals koper, chocoladebruin en kastanje.

Mannen

De mannenkapsels hebben in de basis dezelfde uitgangspunten als de superkorte kapsels in de jaren 30/40: opgeknipte of zelfs opgeschoren zij- en achterkanten en een langere bovenpartij.


Bij deze kapsels is alles net even een slagje langer gelaten. De gelijke lagen zijn gedekt – de hoofdhuid is niet te zien – en de bovenkant heeft de maximale lengte gehouden.
Voor een zakelijke uitstraling met een rock ‘n rolltwist is de langere bovenpartij in een bescheiden kuif gestyld met behulp van een beetje lichte wax. Als variatie kan de kuif met een mix van een beetje klei en glanswax achterover gekamd worden waarna het haar met de handen losser gemaakt wordt en afgewerkt met een flexibele haarspray. Het resultaat: een lekkere nonchalante, warrige lok.


De basis van deze coupe is in grote lijnen dezelfde als de vorige, maar dan veel korter. De zij en achterkanten zijn uiterst nauwkeurig opgeschoren met kam en tondeuse: echt precisiewerk! Tot twee vingers boven het oor is het haar zó kort dat de huid er doorheen te zien is.

Allereerst gestyld in een echte retrolook. In een sterke scheiding gekamd en daarna bij de aanzet met een borstel omhoog geföhnd De kuif is zó gevormd dat hij vloeiend doorloopt naar de achterkant. Met een supervette wax is vervolgens een wetlook-achtig effect gemaakt.
Als variatie een andere wetlook. Hier is het haar plat weggekamd in een scheiding, waarbij aan de voorzijde een lichte golvende beweging is gekamd. Het geheel is gefinisht met een stevige spray

Vrouwen

De bovenlengtes zijn rondom lang gelaten. De zij- en achterkanten daarentegen zijn met uiterste precisie in gradaties opgesneden. Dit vormt de basis voor een kapsel met veel volume en een rond effect. Het kan heel gemakkelijk zowel naar voren als naar achteren worden geföhnd, waardoor een heel los en soepel effect ontstaat.


Eerst geföhnd in de richting van de natuurlijke valling met de lok opzij, afwerken met een flexibel stylingproduct waardoor het haar ietsje meer pieken krijgt.
Als variatie met een brede krultang de haarpunten naar achteren leggen, zodat niet echt een krul maar wel beweging ontstaat. Vervolgens losjes naar achteren gekneden en de haaraanzet lichtjes touperen voor meer volume. Een harde haarlak maakt het geheel af.


Ook hier het ronde model, dat zo typerend is voor deze collectie. Daarbinnen zijn grafische lijnen aangebracht. Net als bij de mannenkapsels zijn de zijkanten en de nekpartij opgeknipt. De pony is licht assymetrisch.
Met behulp van een föhn in model ‘gebracht’. Vervolgens is een beetje zijdeserum over het haar verdeeld en is het met een tang heel licht naar binnen gekruld voor een rond effect. Wat glansspray zorgde voor de finishing touch.
Of met wat gelwax meer structuur aanbrengenen losjes föhnen, waardoor het lekker warrig wordt. Daarna is het met de handen in model gebracht, met behulp van een medium hold hairspray.


Een zelfde soort kapsel als de korte kapsels binnen de ‘Connect’ collectie, maar de haarlijn is nu op kaakhoogte gebracht; het haar is vrij van de schouders. Tevens heeft het kapsel een zwaardere pony gekregen.
Als eerste in diverse richtingen geföhnd voor een wilde structuur. Met een platte borstel is volume bij de aanzet gecreëerd. Dit effect is versterkt met behulp van een beetje volumepoeder, dat de haaraanzet stugger maakt en daardoor meer volume geeft. Met de handen is het haar vervolgens in model gebracht. Een beetje flexibele hairspray maakte het geheel af.
Of maak krullen in diverse richtingen, voor een wild effect. Met wat glanscrème in de handpalmen zijn de krullen iets uit elkaar getrokken en licht getoupeerd.

FOTO’S: GEZAMENLIJKE NEDERLANDSE KAPPERS
Fotograaf: Ivo de Kok / Styling: Jeroen Kamphorst / Visagie: Lydia Thann /
Haar: Creatief team GNK
De Haarlijn wordt mede mogelijk gemaakt door KIS voor KappersMeer Trends                 Terug naar boven