BRUIDKAPSELS
TIPS     HAARACCESSOIRE     TRADITIES    KAPSELS

Om aan je bruidskapsel een extra feestelijk tintje te geven kan een mooie haaraccessoire uitkomst bieden. Er is enorm veel keuze : hoedjes, kroontjes, spelden, diadeems, bloemenkransen... Bijna alles is mogelijk.

Waar rekening mee moet houden is je haarsoort en het bruidskapsel. Heb je weelderige krullen, dan staat een bloemenkrans bijvoorbeeld prachtig. Bij stijl, glad haar is het belangrijk dat je een haaraccessoire kiest die goed blijft zitten, je wilt immers niet dat je hem halverwege de bruiloft verliest. Bij stijl haar staat een hoedje of een mooie strik vaak erg leuk. Door het deel van het haar waarin de haaraccessoire wordt vastgezet eerst te touperen zal het beter blijven zitten. Je moet volop kunnen bewegen en dansen zonder dat je bang moet zijn dat je hem verliest. Je kapper zal zeker enkele handige foefjes kennen zodat de haaraccessoire de hele dag mooi blijft zitten.

De bruidssluier

Veel vrouwen dromen van een romantische sluier omdat je daarmee toch een èchte bruid bent. Aan bijna elke haaraccessoire kan wel een sluier bevestigd worden. De combinatie van een kroontje met een sluiertje eraan vast is natuurlijk superromantisch. Ook bij een leuke haarspeld of kam kan een sluier het geheel net mooi afmaken. Ook bij de meeste hoedjes is het heel goed mogelijk om er een sluier of voile aan te bevestigen. Let wel op als je een voile neemt. Je ogen zullen dan wat extra aangezet moeten worden omdat ze anders te veel wegvallen.

Bloemen in je haar

Als je bloemen in je haar wilt zijn ook daar enorm veel mogenlijkheden. Je kan kiezen voor zijden bloemen, zodat je zeker weet dat ze niet verwelken, maar veel mensen hebben toch een duidelijke voorkeur voor echte bloemen. Bloemen kunnen worden verwerkt in kransen of ze kunnen met speldjes in het kapsel worden vastgestoken. Het is natuurlijk extra mooi als in je haar dezelfde bloemen zitten als in het bruidsboeket. Kies dan wel bloemen die lang mooi blijven, bijvoorbeeld gipskruid. Vraag bij het bespreken van het bruidsboeket aan de bloemist welke bloemen het meest geschikt zijn voor in je haar, zodat hij deze ook in het boeket kan verwerken. Kies je toch voor zijden bloemen, dan is er volop keus in kransen, kammen en spelden waarop zijden bloemen zijn vastgemaakt. Vaak worden hier ook pareltjes of veertjes in verwerkt voor een speels effect.

Diadeems, Kroontjes, Spelden en Strikken

Het grote voordeel van een diadeem is dat deze zo gemakkelijk in het haar gezet kan worden en goed blijft zitten. Als je graag je haar los wilt laten hangen kan een diadeem een leuke manier zijn om het haar naar achter te laten vallen. Er zijn diadeems te krijgen in alle mogelijke materialen: van simpele diadeems die met een gladde stof zijn overtrokken tot prachtig bewerkte diadeems met pareltjes en bloemetjes.
Een kroontje kan je een sprookjesachtige en elegante uitstraling geven. Vaak wordt het haar achter het kroontje hoog opgestoken, zodat het kroontje mooi uitkomt tegen het haar.
Met haarspelden zijn de mogelijkheden bijna onbeperkt. Meestal zitten er zijden bloemetjes, pareltjes of lintjes op de speld.
Wat ook kan, vooral in lang haar, is een strik van dezelfde stof als de jurk. Dit is een mooie oplossing als je het kapsel eenvoudig wil houden.