BRUIDKAPSELS
TIPS     HAARACCESSOIRE     TRADITIES    KAPSELS
Weet je al wat je op de trouwdag met je kapsel wilt doen? Een ander kleurtje of een geheel nieuw model? Ga in ieder geval ruim van tevoren met je haaraccessoire naar de kapper, zodat je nog alle tijd hebt om iets nieuws uit te proberen. Laat een foto maken van je proefkapsel, zodat de kapper op je trouwdag precies weet wat de bedoeling is. Ga in ieder geval nooit vlak voor de trouwerij nog eens experimenteren met je haar. Maak zo'n 3 maanden voor de huwelijksdag alvast een afspraak met je kapper.

Breng enkele foto's mee.

Hou er rekening mee dat als je een kapper voor het eerst ontmoet, hij of zij niet weet welke stijl jou aanspreekt. De beste manier om de kapper in de goede richting te sturen is hem of haar enkele foto's te tonen uit tijdschriften. Neem ook een foto mee van je trouwjapon.

Let op je kleding.

Indien je op je huwelijk een witte bruidsjurk draagt, zorg er dan voor dat je bij je bezoek aan de kapper ook in het wit gekleed bent. Zorg er eventueel voor dat je topje een vergelijkbare halslijn heeft zoals je bruidsjurk. Zo krijg je meteen een indruk hoe je er zou uitzien tijdens het experimenteren met stijlen, kleuren en eventueel make-up.

Breng een fototoestel mee.

Uiteraard wil je graag weten hoe je er zult uitzien eens je op de foto staat. Laat je kapper tijdens het experimenteren met verschillende kapsels hiervan foto's nemen. Neem een foto van zowel voor-, zij- als achterkant. Zo kun je later zien met welk kapsel je het meest fotogeniek bent.

Breng je haaraccessoire mee.

Als je op je huwelijksdag een haaraccessoire draagt, zorg er dan voor dat je het meebrengt naar je kapper. Je kapsel zal er namelijk anders gaan uitzien het is aangebracht.

Belangrijke details schrijf je op.

Zijn er volgens jou belangrijke details naar voor gekomen tijdens het experimenteren die niet mogen vergeten worden? Schrijf deze op. Zo ben je zeker dat geen detail je ontgaat en dat op je huwelijksdag alles precies is zoals je het verwacht.

Weet wat je krijgt.

Je kan een kapper op verschillende manieren inhuren. Je kan je kapsel laten doen in het kapsalon. Je kan je kapsel laten doen bij jou thuis. Of je kunt een kapper inhuren die je kapsel bij jou thuis verzorgt en die je heel de dag begeleidt en de nodige veranderingen aanbrengt waar nodig. Uiteraard hangt deze keuze sterk af van het budget dat je hieraan wenst te spenderen. Bespreek deze zaken op voorhand zodat je weet welke kosten de service aan huis met zich meebrengt. Zo voorkom je onaangename verassingen. Word je niet heel de dag begeleid, zorg dan voor een noodkoffertje met een aantal onmisbare zaken om je kapsel zelf bij te werken.

Zorg voor een goede timing.

Alvorens naar de kapper te gaan zorg je voor een ruw tijdsschema van je huwelijksdag. Zo krijg je een idee wanneer je terecht kan bij de kapper. Uiteraard vraag je jouw kapper of het voor hem / haar mogelijk is je kapsel te verzorgen binnen jouw tijdsschema. Zorg voor alle zekerheid voor een half uurtje speling zodat de kapper niet overhaast te werk moet gaan.

Voor de mannen geld dat ze het beste hun haar een week voor de trouwdag kunnen laten knippen. Dit zal het haar een meer natuurlijkere uitstraling geven.