HAARKLEURTEST
 
Wat verteld u huidige haarkleur over uw karakter?
Kies uw haarkleur en kijk naar wat de kleur over uw eigenschappen zegt. Wilt u uw een andere haarkleur kijk dan ook daar. Dit zijn tweede eigenschappen maar omdat ze tweede keuze zijn, zijn de vermelde eigenschappen zwakker.
De kleur die u het minst leuk vindt vertelt iets over de eigenschappen die u juist niet heeft.
Veel plezier en zelfkennis toegewenst!


BRUIN ROOD ROODKOPER KOPER KOPERBLOND BLOND GOUDBLOND AUBERGINE
VIOLET WIT ZILVERGRIJS ZWART GROEN BLAUW ROZETINTEN Klik op
de kleur.

BRUIN

BRUIN Bruin is de kleur van de aarde. Er valt niet veel over het bruinharige type te zeggen. Voor specifieke bruintinten zoals bv. kastanje en goudbruin kunt u gedeeltelijk bij rood en goudblond kijken.
Over het algemeen kan van u gezegd worden dat u evenwichtig bent, solidair, praktisch en aards. Ook denkt u vaak na over de toereikendheid van het leven en houdt u zich soms met het leven in al zijn facetten bezig. Dat leven kent overigens veel onvermijdelijkheden en overpeinzingen. U verlangt naar rust en kunt goed tegen eenzaamheid. U kunt makkelijk bepaalde zaken aanvaarden omdat u geestelijk zeer rijp bent. U bent een echt natuurmens en houdt vooral ook van natuurlijke produkten.
U heeft geen specifieke planeten, dagen, kruiden of sterrenbeeld partners.

TERUG NAAR BOVEN

ROOD / MAHONIE

ROOD / MAHONIE Rood is de kleur van bloed, vuur, hartstocht en strijd. U bent daardoor iemand die zomaar spontaan kan ontploffen en na een aantal minuten het gebeuren weer vergeten is, ook al liggen de ruiten er nog uit. U wilt dat een ander dan ook gewoon doet alsof er niets gebeurd is. Ook gaat u soms met opzet in tegen de mening van anderen, dit omdat u speciaal een eigen mening moet hebben die volgens u de enige juiste is. U houdt van warmte en kan slecht tegen koude. U bezit heel wat liefde maar meestal bent u niet erg monogaam. Slaat dit om dan doet seks u juist helemaal niets meer en heeft u aan één partner genoeg. Heeft u eindelijk de ware partner gevonden dan probeert u zo eerlijk mogelijk te zijn, ook al gaat dat in het begin wat moeilijk. U bent een echte leider die zich niets door anderen wijs laat maken en zelf de baas wil zijn, maar soms bent u iets te heerszuchtig en loopt u anderen omver. U maakt snel vrienden maar ook snel vijanden. Ondanks dat u veel mensen om u heen wilt hebben kunt u ook goed tegen alleen zijn. U bent eenzaam aan de top. Waarschijnlijk geven uw vrienden meer om u dan u om uw vrienden, want de echte liefde kent u alleen uzelf toe. U bezit heel wat wijsheid en weet graag alles, soms zelfs beter dan anderen. U bent erg creatief ,vol fantasie en wil graag belangrijk gevonden worden.
Ziektes en kwalen waarmee u te maken kunt krijgen zijn vooral longklachten zoals hoesten, astma en pijn in de longstreek, hartklachten, huidaandoeningen (ook vaak snijd of verbrand u zich), bloedarmoede, stress, hoge bloeddruk en een verstoorde bloedsomloop.
Sterrenbeelden die niet bij u passen zijn kreeften en sommige mannelijke leeuwen.

Persoonlijke dag: dinsdag.
Planten: aloë vera, maar ook brem, cipres, mirre, rozen en alle wilde planten.
Kruiden: gember, knoflook, peper en patchouli.
Geluksgetal: 1.

TERUG NAAR BOVEN

ROODKOPER

ROODKOPER U bent soms wat strijdlustig, geniet van het leven en bent een echte held. Soms bent u wat jaloers, bezitterig en kunt u tot verraad over gaan. Slaat dit om dan geeft u alles weg dat u bezit. Toch bent u over het algemeen een vrolijk en warm persoon dat anderen stimuleert. Anders dan het roodharige type houdt u uw nijd vaak binnen waardoor u vooral last van de gal en de maag kan krijgen. Over het algemeen bent u toch wel evenwichtig en in harmonie met uzelf en uw omgeving, maar soms bent u wel een tikkeltje eigenwijs wat vooral bij de roodharige weerstand en agressie oproept. Soms bent u ook wat depressief en mentaal wat zwak. Dit kunt u voorkomen door gewoon wat meer oranje om u heen te creëren.
Veel stieren hebben de kleur oranje als lievelingskleur, maar ook tweelingen en kreeften hebben soms oranje voorwerpen. Belangrijk voor u is uw bestaansrecht, uw verdiensten en uw bezit.
U kunt slecht omgaan met rammen, maar weer beter met kreeften en tweelingen.

Persoonlijke dagen: dinsdag en zondag.
Planten: zijn salie, peperbes, saffraan en bergamot.
Persoonlijke planeten: zon en mars.
Geluksgetal:1.

TERUG NAAR BOVEN

KOPER

KOPER Min of meer bent u hetzelfde type als de roodkoper liefhebber. Toch bent u iets evenwichtiger en iets stralender. U bent vrolijk, geniet van het leven, een plezier liefhebber, houdt van warmte bent zeer krachtig, opgewekt en verstandig. Soms kunt u iets te abstract denken. Helaas kent u ook wat negatieve kanten zoals nijd, haat, jaloezie, wantrouwen, overspel, prikkelbaarheid, eigenwijsheid en angst. U bent vaak bang voor de dood en ziektes. U bent een huiselijk type maar wel eentje van het abstracte type. U bent erg emotioneel maar kan dit goed verbergen. U houdt van geborgenheid, vrijheid en vrienden. U kunt slecht tegen stilzitten. Helaas denkt u niet altijd aan anderen. Soms houdt ook u uw nijd binnen waardoor evenals bij het roodkoper type galklachten kan ontstaan.
Veel tweelingen hebben de kleur oranje als hun lievelingskleur, maar vaak kiezen ze toch voor zwart als ze negatief zijn ingesteld.

Planten: moerasspirea, mastiek en kaneel en muurbloemen.
Persoonlijke dagen: zondag en dinsdag.
Persoonlijke planeten: mars en de zon.
Geluksgetal: 2.

TERUG NAAR BOVEN

KOPERBLOND

KOPERBLOND Min of meer bent u hetzelfde type als de roodkoper liefhebber. U bent ook iets minder evenwichtig dan het koperharige type. U kunt vrij stralend en vrolijk zijn, maar vaak ook bent u juist somber en negatief. Toch geniet u van het leven, tenminste zo lang u uw eigen zin maar kan doen en niets u in de weg staat. U houdt ook van warmte bent zeer krachtig, opgewekt en verstandig. Soms kunt u iets te abstract denken.
Enkele andere negatieve kanten zijn o.a. nijd, haat, jaloezie, wantrouwen, overspel, prikkelbaarheid, eigenwijsheid en angst. U bent vaak bang voor de dood en ziektes, maar gaat maar weinig naar een arts. Bent u soms bang voor de waarheid? U bent een huiselijk type maar wel eentje van het abstracte type. U bent erg emotioneel maar kan dit goed verbergen. De meeste koperblonde types zijn tot groot verraad in staat, zijn huiselijk en hun gezin is heel belangrijk. U houdt van geborgenheid, vrijheid en vrienden. U kunt slecht tegen stilzitten. Helaas denkt u niet altijd aan anderen. Soms houdt ook u uw nijd binnen waardoor evenals bij het roodkoper type galklachten kan ontstaan.
Veel kreeften hebben de kleur koperblond als hun lievelingskleur, maar vaak kiezen ze toch voor zwart als ze negatief zijn ingesteld. U kunt het slechtste opschieten met rammen en rood types. Verwacht bij dergelijke contacten vooral agressie naar uw kant toe gericht. Over maar weinig zaken zult u het eens worden en uw beiden zullen er van overtuigd zijn dat uw instelling en opvattingen de juiste zijn.

Planten: hysop, kamfer en mirt, muurbloemen.
Persoonlijke dagen: zondag maar vooral dinsdag.
Persoonlijke planeten: mars en de zon, maar meer de zon.
Geluksgetal: 2.

TERUG NAAR BOVEN

BLOND

BLOND Blond is de kleur van de zon, het stralende het begin van al het leven. Helaas is het ook de kleur van het verraad, haat en jaloezie. Over het algemeen bent u mentaal ingesteld. Soms heeft u het gevoel dat u anderen iets kan leren, min of meer een boodschap over moet brengen. Het is dan ook niet voor niets de kleur van de zon, de levensbrenger. U houdt zich vaak bezig met het leven en de dood. U kunt vaak last hebben van de gal, maar dan zou u zich gewoon wat meer moeten uiten.
Enkele van uw positieve eigenschappen zijn: vrolijkheid, plezier, trots, warmte, kracht, verheldering en intellect.
Enkele van uw negatieve eigenschappen zijn: lafheid, jaloezie, nijd, wantrouwen, overspel, haat en angst. Soms weet u moeilijk te kiezen. In positieve zin bent u niet bezitterig en deelt u alles met anderen, maar bent u negatief ingesteld dan geldt juist het omgekeerde. U bent bang om ziek te worden en nog banger voor de dood. Verder is zelfbevestiging voor u heel belangrijk, maar ook liefdesavonturen, soms wat onbezonnen, en kinderen zijn voor u heel belangrijk.
Veel leeuwen hebben de kleur blond als lievelingskleur. U kunt goed opschieten met rammen van het roodtype, tenminste als u een vrouw bent. Als u een man bent zijn dergelijke personen vaak een ware vijand. In zo'n geval wilt u beiden het steeds beter weten en doen er beiden alles aan om elkaar te vernietigen.
Enkel klachten die u kunt krijgen zijn aandoeningen aan de gal, de zenuwen en aandoeningen aan het klier- en lymfesysteem. Als u veel geel draagt verdwijnen dergelijke klachten vaak.

Planten: ogentroost, acacia, amber, cassia, Florentijnse lis, laurier, ogentroost, saffraan en harswierook.
Persoonlijke planeet: zon.
Persoonlijke dag: zondag.
Geluksgetal: 3.

TERUG NAAR BOVEN

GOUDBLOND

GOUDBLOND Over het algemeen bent u zeer harmonisch en telkens bezig anderen te verzoenen. U bent de stralendste van alle kleuren en daardoor ook het meest verwarmende type. Helaas kun u wel heel bezitterig zijn, maar als u positief bent ingesteld dan kunt u ook weer vaak heel veel weggeven. Het spreekt voor zich dat u dol bent op alles wat met goud te maken heeft. Verloren zaken en gestorven dromen geeft u met gemak nieuw leven. Bij u krijgt alles een tweede kans. Zie verder bij blond, maar neem alle betekenissen veel positiever!

Geluksgetal: 3.

TERUG NAAR BOVEN

AUBERGINE

AUBERGINE Mensen van dit type zijn een brug tussen het aardse en het spirituele. Ze zullen zich dan ook vaak tot een persoon aangetrokken die beiden in zich vertegenwoordigt. Zo'n iemand vindt je maar zeer zelden, dus als een paarstype zo'n iemand vindt laat hij hem nooit meer gaan. Sterker nog u doet alles voor deze persoon en cijfert uzelf helemaal weg. U krijgt er dan ook genoeg voor terug, meer dan u ooit had durven dromen. U bent een tikkeltje mysterieus en mystiek en anderen krijgen niet altijd hoogte van u, maar dat vindt u juist wel prettig. U bent een rustig type, koel, kalm, weinig zin in seks, maar omdat u ook rood in u herbergt slaat uw stemming soms opeens om. U bent dan opeens opstandig, heeft last van agressiebuien en geeft zich over aan seksuele uitspattingen, ten minste als u zou durven. Want aan moed ontbreekt het u soms. Ook bent u behoorlijk eigenwijs en soms zelf wat stiekem ook al zegt u van niet. U bent geïnteresseerd in het paranormale, het kerkelijke, het spirituele en het buitenaardse. U heeft veel diepgang en bent snel weer in evenwicht. U bent vrij stabiel en kunt veel aan. Bijna niets kan u van uw stuk brengen. Ooit zult u in het leven de top bereiken, want u wilt zo hoog mogelijk komen, soms zelf buiten de aardse kring. U kunt behoorlijk over van alles filosoferenen bent geïnteresseerd in alles wat de geest stimuleert en bezighoud. Idealisme, macht en waardigheid zijn de belangrijkste kenmerken van deze kleur. Toch is het ook een zeer neutrale kleur, noch warm, noch koud. Als u een negatieve bui heeft kunt u tiranisch zijn en macht en autoriteit misbruiken. Als u geen hoge positie heeft verworven zult u er op zijn minst over dromen, fantaseren gaat u daarbij niet uit de weg. Pas op dat u nog wel weet wat werkelijkheid is en wat fantasie, anders zult u anderen enorm kwetsen en veel vrienden kwijtraken. Dit gewoon omdat ze u niet heilig, maar schijnheilig vinden. Omdat u ergens bij wil horen en lief wil zijn, laat u zich nogal eens misbruiken. Toch vindt u dit zelf niet eens zo erg. Aanzien en erkenning zijn dan ook heel belangrijk voor u.
De meeste steenbokken zijn van het aubergine type, maar ook evenwichtige rammen zijn dat vaak.
Klachten die op kunnen treden zijn angsten, hartklachten, longklachten en hoofdpijn.Vooral de gewrichten dienen aandachtig in de gaten te worden gehouden want u bent nogal ontstekingsgevoelig. Soms bent u dan ook een echte pechvogel. Tja dat krijg je als je warm en koud gaat combineren. Veel mensen van dit type kleur zijn masochistisch ingesteld.

Planten: alle wilde planten, waaronder ook de smeerwortel en de peperbes.
Kruiden: anijs, oregano, marjolein, knoflook, Sint Janskruid, venkel en eik.
Persoonlijke dag: woensdag.
Persoonlijke planeten: Mercurius en Jupiter.
Gelukgetal: 6.

TERUG NAAR BOVEN

VIOLET

VIOLET Dit is de kleur van de emoties en de meditatie. U bent dan ook erg emotioneel ingesteld. Ook bent u spiritueel, intuïtief en meditatief. Evenals de aubergine types slaat ook u een brug tussen de fysieke en spirituele wereld. U bent mystiek en mysterieus, iets wat u zelf wel prettig vindt. U bent een eerbiedwaardig persoon die over het algemeen onbevreesd is, rustig, diepzinnig, bespiegelend en vrolijk. Meditatie is iets wat op uw lijf geschreven staat. Dit zou u goed kunnen gebruiken voor alles wat diepgang nodig heeft om tot resultaat te leiden. U bent zeer liefdevol, warmhartig en edelmoedig. Ook mensen die van roze houden vallen onder deze kleur. U kunt zich als geen ander opofferen voor anderen en u vindt het niet eens erg. Ook bent u vroom en sentimenteel ingesteld. Veel mensen van dit type kleur zijn masochistisch ingesteld. Soms vinden mensen u wat slaapverwekkend, maar zelf kunt u ook als geen ander slapen. Toch bent u soms ook wat melancholisch en wekt dit dan ook bij anderen op. U bent dan ook een rustgevend persoon. Violet is ook de heerser over de chakra van het hoofd. Evenals de aubergine type bent u een rustig type, houdt zich op de achtergrond, maar omdat u ook veel rood in u herbergt slaat uw stemming soms opeens om. U bent dan opeens opstandig, heeft last van agressiebuien en geeft zich over aan seksuele uitspattingen, ten minste als u zou durven. Want aan moed ontbreekt het u soms.
Veel watermannen zijn van dit kleurtype, maar ook steenbokken kiezen dit vaak als hun tweede kleur. Voor hen is vriendschap en het doorbreken van conventies erg belangrijk.
Klachten die op kunnen treden zijn vooral lymfeproblemen en problemen met de milt, maar ook de klachten van de wit-, aubergine-, en rood-types kunnen bij u optreden.

Planten:nardus en peperbes, maar ook al de planten van het aubergine-, rood en wit type.
Persoonlijke dagen: dinsdag en woensdag.
Persoonlijke planeten: mars en Jupiter.
Geluksgetal is 7.

TERUG NAAR BOVEN

WIT

WIT Door veel mensen ten onrechte geen kleur genoemd. Toch is wit wel degelijk een kleur net als zwart. Wit is zowel de kleur van de dood als ook van het leven zelf. U bent een rein persoon dat van netheid, orde en frisheid houdt. U duldt geen smet op uw werk en bent soms iets te precies. U bent heel vergevingsgezind, onschuldig en eigenlijk voor altijd enigszins in de maagdelijke staat. Toch kent wit ook heel wat negatieve waarden, lafheid en zwakte zijn er daar twee van. Ondanks dat u volop in het leven staat voelt u zich door het leven allang verslagen. U heeft zich min of meer over gegeven aan het lot dat u te wachten staat. Toch bent u niet negatief maar eerder constructief ingesteld.
Enkele andere positieve eigenschappen zijn: reinheid, vrede, bescheidenheid, spiritualiteit, oprechtheid, eerlijkheid, vlekkeloosheid en eenvoud.
Enkele andere negatieve kanten zijn: zwakheid, lafheid, kwetsbaarheid, verlegenheid, onzuiverheid, corruptie, depressie, en onhandigheid.
Enkele klachten waar u mee te maken kunt krijgen zijn vooral, bloedarmoede, impotentie en gebrek aan energie en levenskracht. Wit kan bij ieder sterrenbeeld passen. U houdt vaak van strak modern en klassiek.

Persoonlijk kruid: mirt.
Persoonlijke dag: maandag
Persoonlijke planeet: de maan.
Geluksgetal: 11.

TERUG NAAR BOVEN

ZILVERGRIJS

ZILVERGRIJS Deze kleur is stralend, glanzend en puur. U bent iemand die alles weerkaatst, daardoor kaatst u ook vaak uw verantwoordelijkheden af en kunt u blind zijn voor de dingen om u heen. Wie kaast kan de bal verwachten zullen woorden zijn die vaak uit uw mond zijn gekomen. U bent wat betreft inzichten en interieur keuzes modern ingesteld, maar houdt ook van klassiek. Alles als het maar strak is. Sfeer vindt u belangrijk.
U bent niet altijd even trouw en houdt het meestal niet lang uit met één en dezelfde partner, dit geldt ook voor vriendschapsbanden. U ziet vaak de fouten van anderen maar niet die van uzelf. U bent zeer eigenwijs, maar als iemand u dit zou zeggen ontkend u het glashard. Toch bent u een echt gezelschapsmensen houdt van vrienden waar u graag alles voor doet. Die aandacht heeft u gewoon nodig. Vaak houdt u ook van roze tinten, blauw en zwart. Het is logisch dat u vaak zilveren voorwerpen draagt of in huis heeft. Goud daar lijkt u niet van te houden en soms zelfs kunt u er niet tegen. U heeft een bepaalde aantrekkingskracht die best wel magisch genoemd mag worden. Men wil graag in uw aanwezigheid zijn. Relaties op persoonlijk vlak houden echter nooit lang stand. U bent zeer gehecht aan uw vrijheid. U bent dan ook niet altijd even behoudend en praktisch. U kan makkelijk mensen verblinden en spelen met de waarheid.
Klachten die op kunnen treden zijn overgewicht of juist ondergewicht, verslaving en maagklachten.

Persoonlijke dagen: maandag, zaterdag.
Persoonlijke planeten: de maan en Saturnus.
Persoonlijke kruiden: mirt en peperbes.
Geluksgetal: 11.

TERUG NAAR BOVEN

ZWART

ZWART Zwart is vaak de kleur van de steenbokvrouw, maar ook van de maagd- en tweeling man. Ondanks dat deze kleur alleen maar negatieve waarden kent hoeft u niet negatief te zijn. Als u zelf positief ingesteld bent, zult u in ieder geval veel negativiteit in uw omgeving tegen komen. Het zal u dan ook nooit echt meezitten. U zult altijd te maken hebben met huiselijke omstandigheden. Dit omdat het zwart een te grote stempel op uw leven drukt. Zelfs de positief ingestelde onder u zullen vaak depressief zijn en moe. U bent iemand die geestelijk groeit gedurende zijn hele leven. Meestal houdt u van dieren en planten. Ook reizen vindt u mooi, maar sommigen onder u blijven op latere leeftijd liever thuis. U geeft wel uw fouten toe, maar u voelt zich er rot bij. U negeert soms uw daden. U neemt het op voor anderen, vooral voor de zwakkeren. Ondanks dat u veel voor anderen doet, verloochend u zichzelf en soms ook de ander. U bent een echt avond- en nachtmens. U bent iemand van extremen. U kent in u leven heel wat zwarte dagen en ziet alles nogal somber in, ook al denkt u zelf vaak van niet. Vaak houdt u ook van rood haar. Als u kleding draagt zal dat meestal zwart, grijs en blauw zijn.
U zult vaak last hebben van uw darmen en enkele operaties zijn dan ook voor zwart liefhebbers zeer gebruikelijk.

Deze kleur heeft geen eigen kruiden en ascendanten.
Persoonlijke planeet: Saturnus.
Geluksgetal: 0.

TERUG NAAR BOVEN

GROEN

GROEN Alle groentinten zijn de belangrijkste kleuren van onze beschaving. Het zou een goede kleur zijn om onstuimige leeuwen iets rustiger te maken. Ook agressieve roodtypes zouden groentinten als hun tegenhanger kunnen kiezen, maar ze vinden de kleur meestal afschuwelijk. Het zou hen teveel remmen. U bent steeds bezig iets op te bouwen en men mag dan ook gerust zeggen dat u heel productief bent. Uw aanwezigheid alleen al kan voor rust en soms zelfs voor genezing zorgen. Ook bemiddeld u vaak tussen twee partijen, u kiest namelijk maar zelden partij . U bent over het algemeen zeer evenwichtig.
Enkele van uw positieve eigenschappen zijn extreme kalmte en stabiliteit, rust, vruchtbaarheid, harmonie en stralendheid.
Uw negatieve kanten zijn jaloezie, enorme vrekkigheid, bezitterigheid, lafheid, kwaadheid, haat, disharmonie, achterdocht en soms zelfs wrok. Toch bent u over het algemeen zeer stabiel. U bent meestal heel sportief ingesteld en dol op de natuur. U lijkt over een eeuwige jeugd te beschikken, maar als u negatief bent ingesteld zult u heel vaak ziek zijn. U heeft de kennis en kans om heel wat geld te krijgen of te verdienen, waardoor u veel welvaart zal kennen.
Enkele persoonlijke trefwoorden zijn natuur, rust, recreatie, boeren, sport en spel. Mensen zullen zich bij u vaak op hun gemak voelen, behalve dan de roodtypes. Toch zouden ook zij bij u tot rust komen als ze het zichzelf zouden toestaan. Soms leeft u heel erg in een sprookjeswereld en de aardse begrippen zoals trollen, kabouters en feeën zijn u zeker niet vreemd. U kunt heel goed met planten omgaan, maar als u negatief bent ingesteld zullen ze juist dood gaan. Groen is vooral de kleur van veel weegschalen, niet vreemd want de kleur staat voor enorme evenwicht. Termen zoals samenwerking en samenlevingsverbanden zullen u daarom ook niet vreemd zijn.
Mensen waarmee u goed op kunt schieten zijn vooral de blondtypes . Types waar u echter slecht mee om kunt gaan zijn de zwart types. Twijfelachtig zijn de contacten met o.a. aubergine- en wittypes. Een roodtype ram zou voor u het gunstigst zijn, maar of die dat wil is maar de vraag.
Als u te weinig groen draagt krijgt u o.a. te maken met bronchitis, gezwellen, gewrichtsontstekingen en oogziekten.

Persoonlijke planten en kruiden: wilde tijm, moederhars, saffraan, amandel, muskus, nootmuskaat, pepermunt en rood sandelhout.
Persoonlijke dag: vrijdag.
Persoonlijke planeet: Venus.
Geluksgetal: 4.

TERUG NAAR BOVEN

BLAUW

BLAUW Dit is de kleur van de diepgang. U bent dan ook allesbehalve een oppervlakkige persoonlijkheid. U bent geestelijk zeer rijk en erg vitaal. Soms bent u wat melancholisch gestemd, maar ach dat hoort nu eenmaal bij u. U houdt van nostalgie en heeft ontembare verlangens. Soms lijkt u in contact te staan met hogere wezens. Soms bent u een tikkeltje conservatief, iets wat anderen niet altijd op prijs stellen. U bent heel waakzaam, oprecht, althans dat probeert u, maar vooral vasthoudend. Soms bent u koel en berekenend en uit op eigen voordeel. Toch bent u anderzijds heel lief, gevoelig, zacht en zorgzaam. U bent ook een tikkeltje mystiek en soms ongrijpbaar.
U zult de beste relaties krijgen met roodharige type mensen, vooral rammen. Rood zal u activeren en verwarmen, terwijl u juist op uw beurt rood kan afkoelen als hij weer eens iets te agressief wordt. U kunt ook enorm bedroeft zijn en huilen is u niet vreemd. U bent gewoon een beetje een weemoedig en treurig type.
Enkele positieve eigenschappen zijn: trouw, inspiratie, waarheid, rust, kalmte, vrede, hoop, oprechtheid, intuïtie, liefde voor al wat leeft, vroomheid en rechtvaardigheid.
Enkele negatieve kanten zijn: koude afstandelijkheid, depressie, melancholie, apathie, stiekemheid, verdriet en verkoeling.
Ontstekingen zijn uw grootste klachten, maar als u maar genoeg blauw draagt gaat dat over. Verder zult u vaak hoofdpijn hebben, migraine, maagpijn en spierpijn.
Blauw is vooral de kleur van de boogschutter. Ze kunnen vooral heel goed omgaan met steenbok.

Planten en kruiden: aloë, nootmuskaat, eik, galbanum, lavendel, kopal en saffraan. Persoonlijke dag: donderdag.
Persoonlijke planeet: Jupiter.
Geluksgetal is 6.

TERUG NAAR BOVEN

ROZETINTEN

ROZETINTEN U bent een warm en liefdevol persoon die een goed evenwicht heeft gevonden tussen het aardse, het fysieke en het spirituele. Soms bent u tikkeltje opstandig en zo af en toe zelfs wat agressief. Ook kunt u behoorlijk eigenwijs zijn en kinderlijk reageren. U bent modern ingesteld, maar op sommige gebieden iets te modern naar de opvatting van andere mensen. U houdt vooral van gezelligheid en sfeer. U wilt absoluut niet beperkt worden in uw vrijheid en u wilt kunnen doen en laten wat u wilt. Vaak is uw partner ouder dan uzelf, of juist heel veel jonger. U bent niet altijd even eerlijk en trouw en heeft ook niet altijd genoeg aan één partner. Toch doet u uw best en leeft u in harmonie met uzelf. U maakt veel vrienden en veel mensen zullen zich tot u aangetrokken voelen, ook seksueel.
Het is vooral de kleur van veel vissen en kreeften. Daarom kent u ook mystieke eenheidsbeleving, waarbij sommigen met dit kleurtype zelfs met drugs experimenteren.
Anderen trefwoorden die op u van toepassing zijn: vervaging, dromen en een roes. Verder heeft u zeer zwak dezelfde eigenschappen van het rood-type en veel van het aubergine-type.
Klachten die op kunnen treden zijn vooral lymfeproblemenen problemen met de milt, maar ook de klachten van de wit-, aubergine-, en roodtypes kunnen bij u optreden.

Planten en kruiden: nardus en peperbes.
Persoonlijke dagen: maandag, dinsdag en woensdag.
Persoonlijke planeten: maan, mars en jupiter.
Geluksgetallen: 7 en 8.

TERUG NAAR BOVEN