RECORDS
GROOTSTE AFRO KAPSEL LANGSTE HAAR VROUW LANGSTE HAAR MAN LANGSTE BAARD HARIGSTE FAMILIE HAARDONATIE KNIPPEN LANGSTE OORHAAR

Grootste Afro Kapsel

Aevin Dugas heeft het grootste afro-kapsel, met een doorsnede van 1,32 meter. Twaalf jaar heeft het geduurd om de afro zo groot te laten groeien. Dat de afro soms wat ongemakkelijk kan zijn geloof ik graag. Zelf zegt zij hierover: “Zo’n grote afro kan soms wat problematisch zijn. Het zit altijd vast in bomen en een keertje is mijn haar tussen de autodeur gekomen. Ik vind het niet leuk als mensen mijn haar aanraken zonder het te vragen. Maar aan de andere kant heeft het wel z’n voordelen bij het slapen. Mijn afro is het perfecte kussen!”

  [Aevin Dugas]
WIE: Aevin Dugas
WANNEER: 4 Oktober 2010
WAAR: New Orleans, USA
WAT: 1.32 m

Terug naar boven

[Xie Qiuping]
WIE: Xie Qiuping
WANNEER: 8 Mei 2004
WAAR: Lifu. Guilin City, China
WAT: 5.627 m
 

Langste Haar Vrouw

Xie Qiuping is een Chinese vrouw die het record heeft voor depersoon met het langste haar van de wereld. Op 8 mei 2004 was haar haar 5,627 meter lang. Ze heeft haar haar laten groeien vanaf 1973, toen ze dertien jaar oud was. Ze is de Guinness World Record-houder sinds 2004

 


Terug naar boven

Langste Haar Man

Op 21 November 1997 werden Hoo Sateow's lange lokken uitgespreid en officieel gemeten op een lengte van 5.15 meter. Hij had tot zijn dood in augustus 2001, daarmee volgens het Guiness Book of Records het langste haar in de wereld. Hij versloeg zijn jongere broer Yee Sateow (81), die tot aan zijn dood in juli 2002 de recordhouder was, hiermee met zo'n 23 cm.
Geholpen door de lokale dorpsbewoners wassen de broers hun haar een keer in de maand met een reinigingsmiddel (detergent) en water. Hoo Sateow, die toen hij 18 was (1929) zijn haar liet groeien, geloofde dat in zijn lange haar de kracht zat van zijn gave tot genezen (hij was een medicijnman). Toen hij het eerder in dat zelfde jaar had laten knippen werd hij ziek en besloot daarom nooit meer een stuk eraf te laten halen.

  [Hoo Sateow]
WIE: Hoo Sateow
WANNEER: November 21, 1997
WAAR: Chang Mai, Thailand
WAT: 5.15 m
In 1949 stond Swami Pandarasannadhi, het hoofd van de Tirudaduturai klooster, Madras, India, vermeld voor een haarlengte van 7.92 meter. Het schijnt dat hij leed aan de ziekte Plica caudiformis, waarbij het haar in elkaar gaat klitten. Maar er schijnt geen foto of wetenschappelijk bewijs van deze extreme lengte te bestaan.

Terug naar boven

[Shamsher Singh]
WIE: Shamsher Singh
WANNEER: Augustus 18, 1997
WAAR: Punjab, India
WAT: 1.83 m
 

Langste Baard

De baard van Shamsher Singh of Punjab, India. Op 18 Augustus 1997 toen het gemeten werd was het van zijn kin tot aan de punt van zijn baard, 1.83 m.

 

 

 


Terug naar boven

Harigste Familie

Larry en Danny Ramos Gomez zijn er 2 van een familie van 19 leden, welke vijf generaties overbruggen, die allen lijden aan hypertrichosis of "weerwolf syndroom". Zelfs de vrouwen van de familie zijn bedekt met een lichte tot medium laag van haar, terwijl de mannen dik haar hebben op elke cm. van hun lichaam. De exacte reden voor de harigheid van de familie is niet bekend (meestal heeft het een hormonale reden), wetenschappers bestuderen hun DNA in de hoop achter het hoe en waarom te komen. Maar de jongens zijn er trots op te zijn zoals ze zijn en zijn niet van plan het te laten verwijderen.
  [Ramos Gomez familie]
WIE: De Ramos Gomez familie
WANNEER: N/A
WAAR: Mexico
WAT: 98% haar bedekking

Terug naar boven

[Tirupati Temple]
WIE: Tirupati Tempel
WANNEER: 1999
WAAR: Tirupati, India
WAT: 6,500,000 donaties
 

Haardonatie

Pelgrims van de Tirupati tempel in Andhra Pradesh, India, doneren hun haar als een gift.
Elk jaar schenken naar schatting zo'n 6.5 miljoen mensen hun haar, en meer dan 2.2 miljoen euro is opgehaald met deze jaarlijkse actie.

 

 

 


Terug naar boven

Knippen

Op 11 maart 2002, heeft Amerika's Bruce Choy succesvol haren geknipt gebruikmakend van een record-brekende acht paar scharen in een hand, elk paar op onafhankelijke manier beheerst.
Bruce begon zijn loopbaan als kapper in 1969, en studeerde met Vidal Sassoon in Londen voor hij verhuisde naar San Francisco in 1982. Tien jaar later opent hij zijn eigen salon en perfectioneert en patenteert zijn "Flyingshears" techniek, welke hij uitvond nadat hij de gitarist Stanley Jordan had zien spelen op twee gitaren tegelijkertijd.
  [Met 8 scharen knippen]
WIE: Bruce Choy
WANNEER: 11 maart, 2002
WAAR: San Francisco, California
WAT: 8 paar scharen

Terug naar boven

[Tirupati Temple] WIE: Anthony Victor
WANNEER: 21 mei 2002
WAAR: Tamil Nadu, India
WAT: 11.5 cm
 

Langste oorhaar

Anthony Victor een 70 jarige man uit Tamil Nadu, India heeft het record voor de langste oorharen op zijn naam staan..

 

 

 


Terug naar boven