HAARTOEVOEGING
MATERIALEN   OORSPRONG   EXTENSIONS E.D.   PRUIKEN   TRANSPLANTATIE
[Aziatisch Haar]
Niet alle soorten haar zijn geschikt om te gebruiken voor het maken van pruiken en extensions. Er is duidelijk verschil tussen bijvoorbeeld Europees, Chinees en haar uit India.


 • JAPANS HAAR
  Is rond van vorm en heeft de grootste diameter, is stijl en zwart van kleur. Om geschrikt te maken voor de 'Europese' markt moet het worden bewerkt o.a. door de diameter te verkleinen. Dit gebeurt door het verwijderen van de schubbenlaag.

 • CHINEES HAAR
  Is rond van vorm, smaller in diameter dan Japans haar, stijl en zwart van kleur. Ook dit moet worden bewerkt o.a. door de schubbenlaag te verwijderen. Word wel gebruikt bij het maken van haarstukken en pruiken.

 • AFRIKAANS HAAR
  Is platter van vorm, heeft een kleine diameter en is fijn van structuur. Varieert in krulpatroon en zwart tot zwart/bruin van kleur. Deze haarsoort wordt nooit gebruikt. Het is noodzakelijk om chemisch bewerkt Indiaas haar te gebruiken om deze structuur te verkrijgen.

 • EUROPEES HAAR
  Is rond/ovaal van vorm, varieert in diameter. Kan stijl tot krullend zijn en heeft verschillende kleuren. Wordt zeldzaam gebruikt omdat er maar weinig onbehandeld haar voorhanden is en degene die het hebben het niet snel zullen afknippen. Het zou ook daardoor te kostbaar zijn, voor het maken van 1 pruik zijn zo'n 12 paardenstaarten nodig van dezelfde dikte en structuur.

 • INDIAAS HAAR
  Is rond/ovaal van vorm en heeft dezelfde diameter als het gemiddelde Europese haar. Is stijl en zwart of zwart/bruin van kleur. De enige bewerking die gedaan hoeft te worden is chemische omvorming en/of chemische kleuring. Dit is het meest geschikte en gebruikte haar.

  Op verschillende manieren wordt dit haar verkregen.
  Er zijn bepaalde culturele tradities in India waardoor vrouwen hun haar laten afscheren. In een tempel (Tirupati) wordt het haar geofferd door aanhangers van de god Venkateshwara.
  De meeste vrouwen in India zijn trots op hun haar en verzorgen het goed, het wordt niet alleen beschouwd als een symbool van schoonheid maar ook van eer. Het idee achter het laten afscheren is dat ze bereid zijn dat wat hun meest kostbaarste bezit is op te geven voor hun god.

  [inspect_the_hair] [cut_the_hair] De meeste vrouwen hebben hun haar nog nooit chemisch laten behandelen en het altijd goed verzorgd, dat is ook een van de redenen waarom deze haarsoort zo geschikt is voor bewerking.
  Ook worden er contracten afgesloten waarbij mensen betaald worden om hun haar te laten groeien. Dit haar wordt eerst ge´nspecteerd en gekeurd en afgeknipt.

  De haren die op deze manier verkregen worden zijn in de meeste gevallen haren met de schubben nog intact en liggend in dezelfde richting.

  Ook worden er haren gebruikt die tijdens het dagelijkse haar borstelen verzameld worden. Deze zijn van een mindere kwaliteit.