HAARTOEVOEGING
MATERIALEN   OORSPRONG   EXTENSIONS E.D.   PRUIKEN   TRANSPLANTATIE

Op het gebied van extensions en dreads heb je heel wat verschillende mogelijkheden. De procedure houdt in dat er voorbewerkt haar aan het eigen haar bevestigd wordt. Men kan daarmee niet alleen het eigen haar totaal of gedeeltelijk verlengen maar ook volume aanbrengen of kleureffecten.
Er zijn verschillende bevestiging methodes.

Extensions met bondje

De bevestiging van de haar-extensions gebeurt met een minuscuul stukje polymeer of kunststof, welke zich in de top van de extension bevindt. Dit kleine stukje wordt door middel van een warmtetang zacht gemaakt en om het eigen haar gerold. Aldus verkrijgt men een perfecte aanhechting. De behandeling beschadigt het eigen haar absoluut niet, aangezien de warme tang aan een zijde, welke op het eigen haar komt, koud is! Het kleine stukje polymeer of kunststof heeft dezelfde kleur als het haar van de extensions, zodat het nauwelijks zichtbaar is. Deze methode wordt gebruikt met echt haar, synthetisch en bij dreads.

Extensions geknoopt

Hierbij worden de strengetjes haar door middel van een vlechtje in het eigen haar geknoopt. Deze methode wordt gebruikt met echt haar, synthetisch en bij dreads. De extensions kunnen eventueel hergebruikt worden.

Trens extensions

Trenzen zijn delen geweven haar, waarmee op een snelle manier je haar kan worden verlengd of aangevuld. Er zijn verschillende bevestigingsmethodes, namelijk door middel van vastplakken (tijdelijk) of aannaaien (langduriger).

Gebaseerd op vlechtwerk:

Er wordt een platte vlecht tegen het hoofd gemaakt met je eigen haren. Op deze platte vlecht gaat men het natuurlijk haar of het kunsthaar op naaien.
Dit kapsel kan je zo'n drie maanden houden, maar moet wel dagelijks verzorgd worden.

Gebaseerd op plakken:

Eerst wordt de trens op maat afgeknipt. Een speciaal lijm wordt op het geweefde deel aangebracht. Daarna wordt het stevig tegen het afgedeelde haar gedrukt. Hierbij is het belangrijk dat het geen huid raakt.

Er worden kleine deeltjes afgeknipt van de trens. Daarna wordt met een lijmpistool de lijm op de extension en het eigen haar aangebracht. Door het tussen de vingers te rollen wordt de extension vastgezet.