BOEKEN EN FILMS
BOEKEN [NL]   FILMS   BOEKEN [ENG]  

TITEL BESCHRIJVING
BESTEL Stammen gewone vrouwen af van de apen, roodharigen zijn aan de katten verwant. Geen wonder dat ze Midas Dekkers bekoren. En hem niet alleen. Wie rood haar koud laat is blind. Roodharigheid is de beste harigheid. De kleur is luid, maar niet duidelijk. Als de blonde de held is en de zwarte de boef, wat speelt dan de rode? Heks? Hoer? Madonna? Juist in haar dubbelzinnigheid schuilt de kracht. Roodharigen zijn zeldzaam en dreigen uit te sterven. Waar haal je zo gauw nieuwe vandaan? Genetici weten het bijna. Voor hen blijft roodharigheid een erfelijke afwijking, zij het de aardigste afwijking die er is. Zou je uiterlijk dan toch iets over je inborst zeggen? Zijn roodharigen echt ook rood van binnen? Door-en-door?
BESTEL
Blond-Joanna PitmanBlond
Homerus bewonderde vrouwen met blond haar, Hitler droomde ervan, Hitchcock was erdoor geobsedeerd en Hollywood verdiende er grof geld mee: Blond: De geschiedenis van de blondine van Afrodite tot Madonna biedt een fascinerend inzicht in een nooit eerder onderzocht thema: blond. Van de 'verboden sexualiteit' van Afrodite tot het door de zon geblondeerde haar van Charly's Angel Farah Fawcett, van Eva tot Maria Magdalena, van prinses Diana tot Madonna en van het Arische concept ' de nazi's wilden dat mannen zich louter zouden voorplanten via blonde vrouwen ' tot Hollywood-iconen als Marilyn Monroe en Jean Harlow, biedt dit prachtige nonfictie-boek inzicht in de fascinatie voor blondines in kunst, geschiedenis, politiek en literatuur.
BESTEL

Waarom wordt de mens kaal en grijs? Bestaat er een remedie tegen? Hoe bepaalt haardracht onze identiteit en sensualiteit, hoe beheerst het de mode en welke verbanden zijn er met religie, politiek en emancipatie? Auteur en journalist Jaap Huisman (Volkskrant, Vrij Nederland, SMAAK, De Groene) voert de lezer mee in een persoonlijke zoektocht naar de strijd tegen kaalheid, van de kapper naar de huisarts en uiteindelijk naar een haartransplantatie-kliniek in Polen.
BESTEL
Hoog blond-Kathleen Flynn-HuiHoog Blond
Georgia blijkt een groot talent te hebben voor het verven van haar en ze verlaat haar dorp in New Hampshire om het te gaan maken in de Big Apple. Ze gaat werken in de gloednieuwe 'salon' Jean-Luc. Jean-Luc wordt al snel dé plek voor alle vrouwen in New York die iets te betekenen hebben en die gezien willen worden. Het duurt niet lang voordat Georgia en haar collega Patrick zelf de nieuwe sterren van de New Yorkse beautyscene zijn geworden. Hoogblond is een vrolijke roman, gebaseerd op de eigen ervaringen van auteur én kapper Kathleen Flynn-Hui. Kathleen betovert al meer dan tien jaar haar klanten, onder wie veel beroemdheden, in een prestigieuze kapsalon in New York.
BESTEL Lindy is topmodel in Nederland. Op haar achtentwintigste heeft ze genoeg van de modellenwereld en vertrekt naar familie op Aruba; daar is ze niet gewenst. Ze gaat vervolgens naar Amerika en vindt opnieuw werk als model. Een kapper ontkroest haar haar met een chemisch middel dat actief blijft. De chemische verbranding die het gevolg is, maakt de vrouw voorgoed kaal. Lindy gaat terug naar Nederland en probeert een nieuw leven op te bouwen. Het lukt haar niet om een goed passend haarwerk te vinden; ook met banen heeft ze geen geluk. Ze krijgt haar leven pas op de rails als ze besluit om een bedrijf in haarwerken op te zetten. Een waargebeurde verhaal, verteld in de ik-vorm. Het taalgebruik van de schrijfster is eenvoudig en niet geheel foutloos. Maar het onderwerp is origineel en laat bovendien zien dat niet alle haarwerkbedrijven betrouwbaar zijn. Voor iedereen en zeker voor mensen die een haarwerk dragen. Met nawoord en advies.
BESTEL Weet je veel over haarverzorging?Ben je handig, netjes en precies? Maak je anderen graag mooi? Ben je op de hoogte van de laatste modetrends?Zou je niets liever doen dan allerlei kapsels ontwerpen? Dan ben jij vast geknipt om later kapster te worden! In dit boek vind je alles wat je moet weten om je droom waar te maken. Wat moet je als kapster allemaal kunnen? Met wie zal je samenwerken in een kapsalon? Welk materiaal heb je nodig om haren te knippen en te kleuren? Hoe leer je kapsels knippen? Met wie zal je samenwerken? En kun je je nu al voorbereiden?
BESTEL Met dit boek leert u heel gemakkelijk hoe u zelf het haar van uw kinderen kunt knippen. Ines Kroeger laat aan de hand van duidelijke stap-voor-stap foto's zien hoe u moet omgaan met kam en schaar. Een pony knippen of het haar bijpunten wordt op deze manier heel eenvoudig. Maar ook het knippen van een bob, een pagekopje of een laagjesmodel zijn snel geleerd en voor een coupemodel draait u straks uw hand ook niet meer om. Naast de kindercoupes treft u in dit boek ook een aantal manieren aan om lang haar feestelijk te vlechten of op te steken en tot slot drie leuke herenmodellen.
BESTEL Het kapsel maakt de vrouw, zoals de kleren de man maken. Welk meisje, welke vrouw heeft er niet wat voor over om met een goed verzorgd kapsel te gaan winkelen, op bezoek te gaan, gasten te ontvangen of zo maar vrouw te zijn? Kost een geregeld bezoek aan de kapper u te veel tijd of geld? Geen nood! U kunt het zelf doen, en goed ook. Deze Prisma biedt u een zeer praktische handleiding. U vindt erin welk kapsel, welke kleur of welk haarstukje het beste bij uw type gezicht past. En voor het wassen, 'spoelen', permanenten van uw normale, te droge of te vette haar krijgt u talloze tips, terwijl ook aandacht besteed wordt aan de haarverzorging tijdens zwangerschap. Een onmisbaar boek voor iedere vrouw die zelf haar kapsel wil verzorgen.NAAR BOVEN

bol.com Partner