TRENDS LENTE EN ZOMER 2002
ARCHIEF

De kappers hebben bekend gemaakt hoe we er deze lente- en zomer bij moeten lopen. Je kunt kiezen voor een kuif- of punkkapsel, maar ook supervrouwelijke en romantische kapsels zijn een trend deze zomer. Voor de kleur kun je naast natuurtinten ook kiezen voor extreme combinaties.

[Haar: Sanrizz Artistic Team
Fotografie: Ozzie Rizzo
Producten: Alternative Hair]

Excentriek

De nieuwe, eigenwijze collectie van Sanrizz heet Urban Eccentric. Deze excentrieke collectie is een combinatie van draagbare kapsels. Dat Sanrizz ook een toenadering zoekt tot de laatste mode- en haartrends, zie je aan de nadruk die hij op de pony legt: kort, middellang en lang.

 

[Goldwell]

 

Kleur

Feel the Spirit of Freedom is het motto van de Goldwell Trendcolors 2002. Goldwell geeft iedereen dit seizoen de mogelijkheid om kleur te bekennen. Met de drie nieuwe haarkleuren California Blue, Arizona Brown en Alabama Blonde creëer je zelf deze prachtig gekleurde kapsels.

 

[Haute Coiffure Franςaise]

Romantisch

Nymphéa, onder deze lieflijke naam presenteert de Haute Coiffure Franςaise de collectie lente/zomer 2002. Nymphéa betekent waterlelie. De mannelijke versie van de lijn is lekker kort en makkelijk in onderhoud. Het haar heeft rond de kruin het meeste volume. Oplichtende puntjes geven het een zomers en sportief karakter. Misschien iets voor je vriendje, deze romantische look!

 

[Haar: Nathalie Scheringa
Styling: Iris Booter Make-up: Aron B. Fotografie: Rob Harpenau
Producten: L’Oréal Professionnel]

Steil en glad

De Mad Red-collectie voorjaar/zomer van Bob Jansen & Haarcollega’s geeft kleur aan de haarmode. Voor Bob Jansen waren de jaren ’80 een inspiratiebron. De kapsels zijn herkenbaar aan asymmetrische lijnen en lange lokken. Voor de kleur is gekozen voor heldere tinten met kleurnuances in pastel of warme karakters. Om het beeld compleet te maken, föhn je je haar steil en glad.

 

[Kinki-kappers]

Tegendraads

De Kinki-kappers zijn tegendraads, maar dat wisten jullie natuurlijk al. In hun nieuwe collectie worden klassieke stijlen vermengd tot een modern geheel. De voorjaars/zomerlijn is A Level Higher genoemd, omdat het haar op essentiële punten letterlijk een niveau hoger begint. Probeer dit niet zelf! Het lijkt misschien alsof er geen model in zit, maar dit is echt vakmanschap!

 

[Mahogany’s collectie]

Verlangen

Mahogany’s collectie voor de lente en zomer van 2002 heet Desire. De look is een hulde aan het realisme en is vrouwelijk, sterk en opvallend. Desire biedt een beetje brutaliteit, veel seksualiteit en een vleugje tweeslachtigheid. De collectie bestaat uit vier nieuwe looks, waarbij door asymmetrie, verschillende lagen, diepliggende pony’s en zachte C-vormige krullen een volslank silhouet gecreëerd wordt.

 

[Haar: Andy Uffels
Make-up: Dennis van der Burgh<br>
Styling: Linda Gerritsen
Fotografie: Martin Bouwman
Producten: Pantène en Clairol]

Glamorous

Andy Uffels filosofie is gebaseerd op individuele haarstijlen, die makkelijk draagbaar zijn. Zijn collectie voor 2002 heet Alternative Chic. Het is een makkelijk realiseerbare look, die onmiskenbaar ‘glamorous’ is. Krullen, krullen en nog eens krullen; dat is Alternative Chic. Het haar heeft veel volume, een zachte glans en heel veel beweging. Voor een nonchalant effect wordt het haar losjes opgestoken.

 

[Dreadsfactory]

 

Kunsthaar

Ook in 2002 is de trend: nep. Kunsthaar in alle vormen, kleuren en lengtes verwerkt in het eigen haar. De Dreadsfactory introduceert Hair-artistry en Extensions Hair! Steil, met slag of krul; alles is mogelijk.
Bron: Beautyweb


Terug naar Achief                 Terug naar boven