NEDERLANDSE HAARMODELIJN 2004
ARCHIEF

FRAME

Je gezicht als kunstwerk, met je haar eromheen als de ultieme omlijsting van je eigen, unieke uitstraling; Dat is Frame. Een hippe collectie met kapsels die in grote lijnen dezelfde trendy kenmerken vertonen, maar waarbij je het framework toch helemaal kunt afstemmen op je eigen style en je gezichtsvorm. Frame is een collectie met twee zelfverzekerde looks: lekker sporty chic en verleidelijk sexy glamourous, met een knipoog naar de diva's Dietrich en Monroe.

De korte kruinen zijn helemaal hot, waardoor het haar speels naar voren valt, waardoor je gezicht omlijst wordt. Maar in tegenstelling tot de meeste echte lijsten, lopen de lijnen bij Frame niet rechttoe rechtaan, zeker niet bij de pony's. Er wordt juist gewerkt met vleugjes asymmetrie die ervoor zorgen dat er verschillende effecten ontstaan wanneer het haar in het gezicht wordt gedragen of juist naar achteren. De contouren zijn vrijwel allemaal redelijk bot.

Voor de mannen geen matjes, maar macho's! Hier geldt in grote lijnen hetzelfde. De nekpartijen worden weer wat langer, maar deze worden wel luchtig gelaten om een 'matjes-effect' te voorkomen. De bakkebaarden worden gebruikt voor een bijzonder accent.

Wie glamour zegt, zegt natuurlijk champagne. En laat dat nu net de tint zijn die het deze zomer helemaal gaat worden! Bij blondines kan de tint perfect worden gebuikt als basiskleur voor een transparant effect of om zomerse highlights mee te maken. Ben je een brunette? Dan kunnen champagnekleurige highlights zorgen voor een exotische uitstraling. Helemaal als je ze combineert met lowlights in een soort metallic.

De felle modekleuren in de kleding zijn er om vrolijk van te worden. Je ziet dit vooral terug in de zonnige, zomerse beachlook. Echt een stijl waar je spontaan vrolijk van wordt en die zo uit de hippe strandtentjes lijkt te komen. Tinten als geel, fuchsia, turqoise en felgroen voeren de boventoon en zie je terug in allerlei grappige motiefjes en patroontjes. De mannen komen prima uit de verf met een leuke short en kleurige singlet. De zwoele zomernacht tegemoet... Partytime! Tijd voor een beetje meer gloss en glamour, in de stijl van JLo. Sexy en vrouwelijk met veel roze en goud en vooral veel uitbundige accessoires. De mannen feesten mee in een stoer Miami Vice-achtige stijltje.

Voor de finishing touch van het kunstwerk worden voor de make-up de kwasten en penselen ter hand genomen. Om ze vervolgens te dippen in dezelfde vrolijke modetintjes, die vooral dicht rond de wimperranden worden aangebracht, zonder de hoogte in te gaan (richting wenkbrauwen). De lippen worden in relaxte retrokleuren als zalm, koraal en zachtroze gehouden. Bij de party-animals gaat het er wat extremer aan toe, met zwart en goud als basis voor de ogen afgewisseld met stevige powerkleuren - en veel glossy lipstick natuurlijk.
Terug naar Achief                 Terug naar boven