TRENDS LENTE/ZOMER 2004
ARCHIEF

Wat gaat het worden?

[chanel] De trend van de strakke lijnen zet door, zowel voor de vrouw als voor de man. Bij de mannen zien we vooral veel kapsels waarbij het haar bovenop kort is en aan de zijkant langer. Alle lijnen worden scherper. Dat geldt niet alleen voor de ultra-trendy kapsels maar ook voor de 'gewone' kapsels. Je hoeft dus niet per sť van coupe te veranderen om er modieus uit te zien. Het enige wat je kapper/ kapster moet doen, is je haar zorgvuldig knippen en de lijnen mooi strak afwerken.

Heb je zin in een echt trendy hoofd, kies dan voor het bloempot-model. Ja, je hebt het goed begrepen. Ook voor de man zijn de korte, ronde kapsels uit de jaren '60 weer terug. . Scherpe lijnen, een zware bovenkant... De bovenkant mag wat ingeknipt worden voor een ietwat speelser effect.

Trends sijpelen langzaam door, zeker in Nederland. Het heeft tijd nodig. Het moet groeien....

[mannenkapsel] Op dit moment wordt er in Nederland nog steeds behoorlijk veel gelaagd geknipt. Ook dat was een trend die maar met moeite doorkwam, maar die nu eigenlijk helemaal ingeburgerd is, net zoals het beroemde matje (waarvan we eigenlijk gedacht hadden dat het nooit zou doorkomen).

Weg met het matje
Heren, als je trendy wil zijn, zet dan gerust de schaar in je mat. Een matje is helemaal niet modieus of trendy meer. Het matje is commercieel geworden. De schaar erin!

Nog wel lang haar?
Ja... met lang haar zit je nog steeds goed.

De haarmode voor de man 2004.

Ieder zijn stijl...

[Iceberg: lang haar is de trend...]

In de modekringen is lang haar voor hem de trend. Maar hoe gaan we er in de praktijk mee om? Hoe zien de kappers, de 'vertalers' van catwalk-trends, het?

Voor de mannen is de algemene trend inderdaad nog steeds overwegend lang en gelaagd. Maar niet iedereen kan zich lange manen veroorloven. Het moet bij je passen, bij je levensstijl, de omgeving waarin je je beweegt.

Bepalend voor het kapsel dat je kiest, is de sport die je beoefent en de wijze waarop je je haar het liefst draagt en hoe je het behandelt. Een heel praktisch uitgangspunt dus. [maar voor de man blijft 'praktisch' toch het criterium...] Als een man vaak zijn hand door zijn haar haalt om het naar achteren te strijken, dan heeft hij baat bij een kapsels waarbij het haar niet in zijn ogen valt. Weet een man niets van behandelende producten en styling, dan heeft hij niets aan een ingewikkeld kapsel dat hij elke morgen in model moet 'kneden'. Besteedt een man dagelijks veel aandacht aan zijn haar, dan kan hij heel goed een model hebben dat meer aandacht vraagt.

Ook als het om haar kleuren en verven gaat, blijft men praktisch en houdt men het het liefst natuurlijk. Voor een zomerse look worden alleen de laatste centimeters gebleekt. Het is dan net alsof je met je haar in de zon hebt gezeten. Hierdoor behoud je het natuurlijke effect.

Haartrends voor de vrouw 2004.

Volume!

[lancetti-zomer 2004] De kapsels die we voor zomer 2004 op de catwalk zagen zijn superverzorgd, soms zelfs op het tuttige af. Opvallend is dat de stylisten vooral voor veel volume hebben gekozen. Met invloeden uit de jaren '50 en '60. Het wordt dus stylen geblazen!

Hoe gaat het er in de praktijk aan toe? Moeten we gaan touperen? En wordt blond echt de modekleur?

Wat kunnen we dit jaar verwachten?
De kleuren worden dit seizoen wat vager. Het afgelopen jaar zagen we vooral veel lichte en fellere kleuren. dat wordt nu minder. Het glossy effect gaat er een beetje af. Verder gaan we groentinten zien, en wat mattere kleuren.

De looks voor het komende seizoen kunnen worden onderverdeelt in twee stijlen die bijna loodrecht tegenover elkaar staan:
De 'do it yourself look' en De 'lady-like blond' look.

[do it yourself look]

De 'do it yourself look'.
In het algemeen worden de kapsels dit seizoen vrouwelijker en tegelijkertijd ook losser, nonchalanter. Alsof je je haar al een tijdje geleden hebt gedaan. Daarbij hoort ook een beetje de 'do it yourself'-feeling. Als je naar het haar van de modellen op de catwalks van dit seizoen kijkt, lijkt het wel alsof de meisjes hun haar zelf hebben gedaan, alsof er geen professionele kapper aan te pas is gekomen. We hebben het hier dus eigenlijk over een 'niet-kappers' look, een trend die we ook in de make-up zagen. CreŽer de look die je de ochtend na een nacht wild partyen hebt, en je zit helemaal goed! Blond domineert dit seizoen. Bij de 'do it yourself look' hoort een 'dirty' blonde tint met een 'New York trash' feeling.

Lady-like blond.
Er is geen trend of er is wel een tegentendens. Behalve de 'do it yourself look' gaan we dit seizoen ook een heel lady-like kapseltje met retro-invloeden zien.

[Max Mara] Ook voor deze look is de meest geliefde kleur blond, maar dan een blond dat neigt naar beige, naar ivoor, naar icecream-blond. We hebben het hier over kapsels met een 'high society' feeling. Chique en uiterst vrouwelijke kapsels die herinneren aan Grace Kelly, aan Jacky Onassis, maar dan met invloeden uit de jaren '20 en '40.

De comeback van de boblijnen.
Een andere nieuwigheid van dit seizoen zijn de boblijnen, die weer helemaal terugkomen. De pony blijft nog wel even in beeld, maar wordt losser, langer. We laten de pony een beetje uitgroeien zodat hij meer deel uitmaakt van de rest van het kapsel en gebruiken hem om er mee te stylen.

 

[Catwalk Trends 2004 ] [Catwalk Trends 2004 ] [Catwalk Trends 2004 ]

 

[Catwalk Trends 2004 ] [Catwalk Trends 2004 ] [Catwalk Trends 2004 ]

Terug naar Achief                 Terug naar boven