TRENDS LENTE/ZOMER 2003
ARCHIEF


Kappers uit binnen- en buitenland lieten hun gevarieerde lente- en zomercollecties zien. Je kunt volop kiezen hoe je er deze zomer bij wilt lopen, want bijna alles is mogelijk!

De nieuwste mannenkapsels: lang(er) en in lagen!

[Haar: Toni & Guy] Op de modecatwalk voor het komende zomerseizoen zag men vooral gemakkelijke en gewild slordige kapsels met een overwegend langere lengte dan we voor de man gewend zijn. De Londense kappers Toni & Guy laten zich graag door deze trend inspireren. Zij presenteerden voor de komende zomer 'losse' zomerkapsels, hier en daar wat langer, asymmetrisch of met Beckham-invloeden. Want de man van vandaag durft zichzelf, ook via zijn kapsel, te uiten. Kort haar blijft natuurlijk altijd in, maar langzamerhand zijn ook langere haarstijlen, maar dan absoluut niet op één lengte, voor de man in opkomst. Zo lang de coupe maar mannelijk is!

[Nederlandse Haarmode Lijn: Reflex]

 

Het motto voor deze zomer is: hoe meer verschillende lengtes in één kapsel, hoe moderner. Boven op het hoofd wordt het haar vaak langer gelaten zodat je er een kuif van kunt maken, het haar met gel overeind kunt zetten of het sluik over je voorhoofd kunt laten vallen. Het haar aan de achterkant bij de nek mag ook niet te kort zijn, want keurig recht (af)geknipte kapseltjes zijn toch zeker wel uit. Aan de zijkanten kun je naar keuze het haar korter of langer laten. Kort zorgt voor een 'netter' look, langer is vooral erg trendy.Movement en Texture

[Haar: Toni & Guy] De nieuwe trend betekent hoe meer laagjes en asymmetrische lijnen, hoe moderner het kapsel. Het gaat niet zozeer om de lengte van je haar maar om het volume en de vorm. De pony blijft dit seizoen nog in de mode. Op de catwalk zien we modellen met in laagjes geknipte pony's die het goed doen bij punky/funky kapsels, maar ook korte, ronde pony's (hoog op het voorhoofd) zoals we die in de jaren '60 zagen.

Kleurig

[Haute Coiffure Française] Behalve het model is ook de kleur van je haar van belang. Kleur en model moeten in harmonie zijn. Zo wordt er een heel apart effect bereikt door de onderste laag van je haar een andere kleur te geven dan de bovenste laag. Omdat het haar in laagjes is geknipt bereik je hierdoor aparte kleurnuances. Er wordt ook gewerkt met gekleurde kleuraccenten, zoals roze, groen, rood, maar ook één kleur heel mooi kan zijn (zwart, chocoladebruin). Als de kleur maar in overeenstemming is met je kapsel.

Krullen zijn weer in!

[Haar: Toni&Guy Artistic Team]
Volume en texture dus... dit is vooral goed nieuws voor de krullenbollen onder ons. Want lag je met krullend haar de afgelopen jaren een beetje in het achterhandje (mooi steil geföhnde kapseltjes voerden immers de boventoon), dit jaar ben je met krullen weer helemaal in. Maar ook hier geldt weer met het model, de coupe staat en valt alles.

 

[London Hair Collections ]

 

 
Terug naar Achief                 Terug naar boven